Cum să ai grijă de sănătatea ta: Sfaturi pentru o viață echilibrată



Adesea ne luăm sănătatea drept garantată și începem să o valorizăm prea târziu, de cele mai multe ori atunci când nu mai putem face mare lucru pentru a o recupera. Unul dintre motivele acestei atitudini neglijente este faptul că viața noastră este liniară: nu putem trăi anumite experiențe pentru că ele vin odată cu derularea vieții. Cu alte cuvinte, dacă cineva în vârstă de 40 de ani i-ar spune unui tânăr de 20 de ani că nu va fi mereu sănătos și puternic, tânărul probabil ar râde în fața persoanei mai în vârstă. Un alt motiv este acela că menținerea unei bune stări de sănătate poate părea foarte dificil și consumator de timp; așadar, de ce să ne pierdem timpul având grijă de noi înșine când putem avea distracție nelimitată?

Cu toate acestea, citind acest rezumat, veți realiza că sănătatea este prețioasă (indiferent de vârstă) și că pentru a o menține nu trebuie să facem nimic extraordinar. Așa cum se întâmplă întotdeauna, adevărurile simple salvează vieți. Potrivit lui Tom Rath, trebuie să examinezi obiceiurile tale legate de alimentație, exerciții fizice și somn, să le modifici dacă este necesar și să-ți trăiești o viață sănătoasă.

Citeste si in cat timp se vindeca nervul sciatic

Mulți dintre noi sunt confuzi în privința tendințelor moderne în materie de diete. Un studiu arată că 3 din 4 persoane se plâng că ghidurile alimentare actuale fac greu să mânânce sănătos. Timp de multe decenii, ne-am temut de grăsimi. Astăzi, noua noastră inamică sunt carbohidrații. Oare proteinele vor fi următorii noștri dușmani? Un studiu realizat de Harvard care a urmărit peste 100.000 de persoane timp de două decenii a arătat că tipul de alimente pe care le consumăm joacă un rol mai important în sănătatea noastră decât numărul total de calorii consumate.

Calitatea alimentelor pe care le consumăm contează mai mult decât nivelul activității fizice. Reducerea inactivității cronice este vitală pentru o bună sănătate mai mult decât exercițiile fizice intense. 

Într-un studiu realizat de Institutul Național al Sănătății, 240.000 de adulți au fost urmăriți timp de un deceniu. S-a constatat că exercițiile fizice singure nu sunt suficiente. De asemenea, s-a raportat că 7 ore pe săptămână de activitate fizică moderată până la intensă nu sunt suficiente pentru a-i menține în viață pe oameni. Cei care petrec mult timp în poziție așezată au un risc cu 50% mai mare de deces din orice cauză.

Citeste si cat dureaza durerea de coccis

Continuă să citești pentru a înțelege cum lucrul prelungit la un proiect poate scade performanța și cum poți evita scăderea productivității.

Informațiile nutriționale sunt mai importante decât caloriile. Încercarea de a mânca sănătos poate fi puțin provocatoare dacă te bazezi pe etichetele alimentare pentru informații nutriționale. Etichetele nutriționale sunt adesea insuficiente. Prin urmare, pentru a mânca sănătos, trebuie să gândești corect despre alimentele pe care le consumi.

Alimentele bogate din punct de vedere nutritiv au întotdeauna conținut scăzut de calorii; prin urmare, ar trebui să estimezi fiecare aliment în funcție de beneficiile nutriționale și nu în funcție de conținutul scăzut de calorii, grăsimi sau carbohidrați.

Sursa LivingFit

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii